SvenskaEnglishالعربية

Leverans till hela Sverige

Fri frakt över 499 kr

SvenskaEnglishالعربية

Sumac och chili marinerad kycklingbröst med freekeh och sallad

Ingredienser:

 

____________________________________________________________________________

Anvisningar:

 

1.Förvärm ugnen till 190c / Placera mellanhyllan

2.Krydda kycklingbrösten med salt,chilin och sumac. Värm en medelstor ugn beständig stekpanna med olja. Lägg kycklingbrösten. Stek över medium värme i ca 2minuter till gyllene. Överför pannan till ugnen och låt vara i ugnen i 10min.

3. När kycklingen förbereds så gör vi tomatsåsen. Ta en liten kastrull, tillsätt balsam vinäger och låt det sjukda över spisen tillsätt sedan tomat saften och vitlök och låt koka på medium värme. Tillsätt halverade tomater och fortsätt koka. Rör i extra virgin olivolja och oliver. Smaksätt med salt och socker.

4. När kycklingen är färdig så överför den till en tallrik och låt vila i minst 2 minuter. Häll av fettet, sätt pannan på hög värme. Tillsätt spenat och 1msk vatten, rör om tills spenaten i fin och tillagad.

5. Värm freekeh enligt anvisningarna på paketet.

6. Servera kycklingen med spenat, varm dressing och freekeh.

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaEnglishالعربية