SvenskaEnglishالعربية

Leverans till hela Sverige

Fri frakt över 499 kr

SvenskaEnglishالعربية

Dajaj Mahshi - Fylld kyckling

Dajaj Mahshi (fylld kyckling) är en underbar huvudrätt för familjen och vänner. Du hittar denna maträtt i många kök, i de arabiska länderna hittar du detta i Libanon, Syrien, Palestina, Egypten, Jordanien.

10portioner

Ingredienser:

  • 3 kycklingar (à 1,3 kg)
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 gula lökar
  • 1 dl rapsolja
  • 500 g nötfärs
  • 3 msk 7 kryddor
  • Salt och svartpeppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 kanelstänger
  • 2 lagerblad
  • 1/2 dl rosenvatten
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 dl skalad hel mandel
  • 1 dl pinjenötter

 

__________________________________________________________________________________________________________________

 

Så gör du:

  1. Blanda rissorterna. Skölj riset och lägg det i kallt vatten ca 30 minuter. Låt riset rinna av i en sil och dela det i två lika stora delar.
  2. Skala lökarna, finhacka en lök och dela den andra i fyra klyftor.
  3. Fräs den hackade löken i 1 msk av rapsoljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och 1 msk av 7 kryddor och stek 3-4 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Koka ena hälften av riset i en kastrull med 2 msk av rapsoljan, 1 msk av 7 kryddor och 1/2 tsk salt i 2 1/2 dl vatten ca 10 minuter under lock.
  5. Blanda riset och köttfärsen ordentligt och smaka av med salt. Sätt ugnen på 200˚C.
  6. Fyll kycklingarna med ris- och färsblandningen (spara lite fyllning till uppläggningen). Sy ihop öppningen så att fyllningen stannar kvar.
  7. Blanda 2 msk av rapsoljan med yoghurt, tomatpuré, 1 msk av 7 kryddor, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Pensla yoghurtblandingen på kycklingarna.
  8. Lägg dubbla folieark på en ugnsplåt. Lägg på lökklyftorna, kanelstängerna, lagerbladen, rosenvattnet, vattnet och kycklingarna. Täck kycklingarna med aluminiumfolie så att det blir ett tättslutande paket.
  9. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Sänk temperaturen till 175˚C. Låt kycklingen stå ytterligare 20 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C intill lårbenet.
  10. Koka resten av riset med 1 msk av rapsoljan, 1 msk av 7 kryddor 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar i 3 dl vatten. Koka sakta ca 15 minuter under lock.
  11. Hacka mandeln grovt och rosta den tillsammans med pinjenötterna i en torr stekpanna.
  12. Lägg riset på ett fat, strö på den sparade fyllningen från kycklingen. Lägg på kycklingen och strö på pinjenötterna och mandeln.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaEnglishالعربية