SvenskaEnglishالعربية

Leverans till hela Sverige

Fri frakt över 499 kr

SvenskaEnglishالعربية

Rostad blomkål med tahini sås

Rostning av blomkål i en het ugn ger det en tilltalande skarp och öm textur med härlig smak som passar perfekt med tahini dopp-sås.

 

Ingredienser: (Portioner 4-6)

 

  • 1dl extra vigin olivolja
  • 20 gram malen kummin
  • 2 stycken blomkålshuven som blivit skurna i mindre bitar (se bild)
  • Salt och peppar
  • 1dl tahini
  • 3 vitlöksklytor, malda till en pasta.
  • Citronsaft från en citron

Så gör du:

  1. Värm ugnen till 260 °. Ha i olja, kummin, blomkål, salt och peppar i en stor skål/bunke, mixa ihop ingredienserna och överför till  bakplåtar; sprid ut allt jämnt. Rör om till och från tills blomkålen blivit bruna och mjuka i ca 25-30min.
  2. Under tiden så ska såsen göras, mixa tahinin,vitlöken,citron juicen och 1dl vatten i en skål och tillsätt salt efter behag.

 

 

Njut! :)

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaEnglishالعربية